Bel20 kan lichtgroene beursstart niet aanhouden en sluit in het rood af

De Bel20 heeft de beursdag in het rood afgesloten. De Belgische korf van steraandelen ging 0,57 procent lager.

Telenet was donderdagavond de grootste winnaar in de korf van de 20 belangrijkste aandelen in België. Het aandeel ging 2,36 procent hoger. Gisteren liet DPG Media weten dat het Mobile Vkings, een potentiële concurrent voor de grote telecomspelers, in de etalage plaatst.

Telenet zou volgens De Tijd lonken naar het dossier. Hetzelfde geldt voor de twee andere telecomreuzen Proximus en Orange. Proximus ging woensdagavond 1,38 procent hoger en Orange won 1,07 procent.

Positieve beursdag voor Elia

Elia is de beursdag in het groen gestart en kon die positieve tendens verderzetten. De stroomnetbeheerder won uiteindelijk 1,63 procent. Het aandeel van Elia blijft onder meer op het kooplijstje van Bart Cuypers, analist van KBC Securities, staan.

Mithra schoot 1,21 procent hoger. Het middel Estetrol van het farmabedrijf wordt door de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA als New Active Substance erkend. 

Het Zwitserse voedingsconcern Nestlé liet woensdag weten dat het het Chinese merk Yinlu verkoopt aan het Chinese bedrijf Food Wise. De transactie lijkt de beleggers hun koude kleren niet te raken. Het aandeel steeg slechts met 0,18 procent.

Bij onze noorderburen sprong Unilever in het oog. De multinational ging op het einde van de beursdag maar liefst 5,2 procent hoger. Dat is een welgekomen stijging nadat het aandeel de afgelopen week terrein moest prijsgeven.

De brede beursindex EuroStoxx50 ging woensdagavond 0,18 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20