Beieren, thuishaven van BMW en Audi, verzet zich tegen uitdoving benzine- en dieselwagens vanaf 2035: “Een ongelooflijke domheid”

Het Europees Parlement bezegelde op Valentijnsdag het verbod op de verkoop van nieuwe benzine- en dieselwagens van 2035. Maar dat leidt tot protest van de Duitse deelstaat Beieren.

Waarom is dit belangrijk?

Beieren is de grootste deelstaat van Duitsland en een van de economische motoren. En vooral: het is ook de thuisbasis van de premiummerken BMW (München) en Audi (Ingolstadt).

In het nieuws: Markus Söder (CSU), de minister-president van Beieren, is duidelijk op Twitter. De Duitse deelstaat ziet de snelle uitdoving van benzine- en dieselwagens niet zitten.

https://twitter.com/Markus_Soeder/status/1625747737416278017

Wat voorafging:

  • De Europese parlementsleden schaarden zich op 14 februari achter het akkoord van de lidstaten om tegen 2035 de verkoop van nieuwe auto's die CO2 uitstoten tegen 2035 stop te zetten. Aangezien de gemiddelde leeftijd van een w
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer