Bedel in Dubai en verdien tot 65.000 euro/maand

Een bedelaar die recent door inspecteurs van het lokale bestuur van Dubai werd gevat, verdiende meer dan 270.000 dirham (65.000 euro) per maand. Dat melden lokale media.

In totaal werden in het eerste kwartaal van 2016 ruim 59 bedelaars opgepakt. De arrestaties maken deel uit van een campagne van het bestuur van het emiraat in samenwerking met de lokale politie en wil een einde maken aan het bedelen in de straten van Dubai.

Volgens een woordvoerder van het lokale bestuur werden bedelaars opgepakt die in het bezit waren van toeristen- en zakelijke visums. De meeste bedelaars komen het land legaal binnen met een toeristenvisum en trachten op drie maanden tijd zo veel mogelijk geld samen te bedelen.

360 euro per uur

Vooral vrijdagen blijken lucratief, wanneer bedelaars aan de uitgang van moskeeën postvatten en tot 360 euro per uur ophalen.

In 2015 werden in totaal 197 bedelaars gearresteerd tijdens een anti-bedelcampagne rond de ramadan. Volgens de politie hebben bedelaars een negatieve invloed op de veiligheid in de stad

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20