Beaulieu neemt Spaanse groep Doménech Hermanos over

Het textielconcern Beaulieu International Group (BIG) uit Waregem neemt het Spaanse bedrijf Doménech Hermanos, gespecialiseerd in de productie en distributie van technisch naaldvilt en kunstgras voor sportterreinen en landschapsarchitectuur, over. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt.

Het Belgische textielconcern zegt ernaar te streven om het productgamma en de merknaam van Doménech Hermanos in de eigen activiteiten te integreren. Er werd wel beloofd dat de producitie van Doménech Hermanos in Spanje gesitueerd blijft. Het Spaanse bedrijf, dat op het einde van de negentiende eeuw werd opgericht, realiseerde twee jaar geleden een omzet van ongeveer 17 miljoen euro.

De overname kadert in een strategie die Beaulieu International Group hanteert om zijn portfolio verder uit te breiden. Eerder dit jaar werd een meerderheidsbelang in de Russische groep Opus bekend gemaakt, terwijl vorig jaar ook de collecties van Tissat Interior Fabrics en Ragolle Fabrics werden overgenomen.