Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 31 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Bart De Wever spreekt opnieuw steun uit voor Theo Francken

Logo Business AM
Politiek

14/01/2018 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

Bart De Wever (N-VA) heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken tijdens z’n toespraak op de nieuwjaarsreceptie van z’n partij een hart onder de riem gestoken. “Voortdoen Theo”, zei De Wever. Even verderop sprak ook CD&V-voorzitter Wouter Beke z’n aanhangers toe.

Theo Francken (N-VA) heeft een woelige feestperiode achter de rug. Hij ligt al een tijdje onder vuur over het terugsturen van vluchtelingen uit Soedan. Bart De Wever had Francken al eerder gesteund en dreigde zelfs met het vertrek van z’n partij uit de regering. In z’n toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie van N-VA liet hij het niet na om Francken nogmaals een hart onder de riem te steken: “Voortdoen Theo!”
De partij verzamelde gisteren in de Nekkerhal in Mechelen om er 2018 in te luiden. Een belangrijk politiek jaar met de gemeenteraadsverkiezingen, en Bart De Wever stak niet onder stoelen of banken dat hij burgemeester van Antwerpen wil blijven.

“Theo is flinke kerel”

“Sommigen kunnen het maar niet laten om feitelijk alle deuren en ramen open te wrikken”, zei De Wever. Wat hem naadloos bij Francken bracht. “Het zijn dezelfden die zich een morele superioriteit aanmeten die niets anders is dan een gebrek aan verantwoordelijkheid voor het algemeen belang.” En nog: “Het zijn dezelfden die gretig inhakken op degenen die vanuit dat algemeen belang de regels proberen toepassen. Er is iemand in de zaal die daar stilletjes aan over kan meespreken. Maar gelukkig is hij een flinke kerel die lid is van een flinke partij.”

CD&V: “De weg vooruit”

Niet zo ver van Mechelen, in Lint, sprak ook CD&V-voorzitter Wouter Beke zijn partijleden toe. Hij maakte er de slogan voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend: “De weg vooruit”. Beke wil dat CD&V vooral qua stijl het verschil maakt met andere politieke partijen. En uiteraard voerde hij meteen gretig campagne aan de microfoon van onze reporters. Wij haastten ons gisteren tussen de twee nieuwjaarsrecepties om verslag uit te brengen. Bekijk zeker onze reportage in de video hierboven.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO