Waar kan ik een autolening vergelijken?

Het krijgen van de laagste rente voor een autolening is een belangrijk onderdeel van het besparen op een voertuig. Het evalueren van de kosten van de auto en de financiering van het voertuig moeten twee afzonderlijke discussies zijn.

Om leningen te vergelijken, moet je rentetarieven, termen  en vergoedingen van verschillende instellingen verzamelen en je eigen financiële situatie evalueren.

AanbiederGratis adviesHypotheek vergelijken (tip)
Tip: leen tot 110% van uw voertuig.Maak een simulatie
Tip: voordelige lening voor een nieuwe wagenMaak een simulatie
Tip: persoonlijke lening voor een tweedehands auto zonder omwegen. Maak een simulatie 

Als je alleen leningen van banken of kredietverenigingen overweegt die je al kent en waarmee je in het verleden te maken hebt gehad, is dat misschien niet nodig.

Als je echter overweegt om een ​​kleinere geldverstrekker of online kredietverstrekker te gebruiken met wie je niet bekend bent, moet je meer info verzamelen.

Autolening bepalen met een rekenmachine

Zoek een leningcalculator waarmee je belangrijke informatie kan invoeren, waaronder de prijs van de auto, de aanbetaling, de rentetarieven en de looptijd van de lening. Als je geen toegang hebt tot een online calculator, kan je je eigen berekeningen gebruiken om een ​​idee te krijgen van welke lening jou het meeste geld zal besparen.

Bereid je voor om de totale kosten van de lening uit te rekenen met behulp van de APR (rentevoet), de looptijd (de tijd waarin je de lening moet betalen) en de eventuele andere toeslagen die van toepassing zijn. Wil je het toch niet zelf doen? Hieronder staan ​​enkele autoleningencalculators die het werk in jouw plaats doen:

Bankrate

Op zoek gaan naar de juiste autolening voordat je het autopark bezoekt, kan je geld besparen. De BankRate automatische uitleencalculator helpt bij het schatten van maandelijkse betalingen en vindt de laagste beschikbare tarieven.

https://www.bankrate.com/calculators/auto/auto-loan-calculator.aspx

Cars.com

Cars.com heeft een handige rekenmachine. Hiermee kan je de inruilwaarde en btw van uw voertuig afzonderlijk invoeren.

https://www.cars.com/car-loan-calculator/

Staatsboerderij

De calculator van State Farm is niet alleen bedoeld om leningen te berekenen, maar ook om leningstarieven naast elkaar te vergelijken.

https://www.statefarm.com/simple-insights/auto-and-vehicles/this-calculator-helps-you-decide-which-auto-loan-is-the-better-deal

Vergelijk de totale rentekosten van elke lening

De bedragen van de totale betaalde rente kunnen sterk variëren, dus zorg ervoor dat je alle benodigde berekeningen uitvoert. Om de totale rentekosten van elke kredietgever te bepalen, vermenigvuldig je de maandelijkse afbetalingen met het aantal maanden van je looptermijn en trek je vervolgens het oorspronkelijke leningbedrag van het totaal af om de rentekosten te berekenen. Kijk goed naar de maandelijkse betaling voor elke lening en kies er een die je je kan veroorloven.

AanbiederGratis adviesHypotheek vergelijken (tip)
Tip: leen tot 110% van uw voertuig.Maak een simulatie
Tip: voordelige lening voor een nieuwe wagenMaak een simulatie
Tip: persoonlijke lening voor een tweedehands auto zonder omwegen. Maak een simulatie 
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20