AUTODOC maakt winst in 2019 en groeit maar door in Europa

Geschreven met input van Twenty Four Webvertising

AUTODOC had in 2019 zonder twijfel een goed jaar. De website waarop je reserveonderdelen voor allerlei verschillende auto’s kunt kopen had namelijk ongeveer 48 procent meer omzet dan in 2018. In 2019 groeide de omzet tot maar liefst 615 miljoen euro voor AUTODOC. De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie groeide tevens. Dat is vorig jaar gestegen met 50 procent tot 44,6 miljoen euro. 

Over AUTODOC

AUTODOC is gevestigd in Berlijn en gespecialiseerd in de online handel in de automotievenindustrie. Het bedrijf verkoopt onder meer auto-onderdelen, maar ook accessoires voor je voertuig in inmiddels 27 Europese landen. Dat doet AUTODOC puur op het internet. Het heeft ondertussen een website, maar ook een app die je kan gebruiken op een smartphone. In het assortiment vind je ondertussen producten voor auto’s van maar liefst 128 merken.

Grootste online verkoper van autoproducten in Europa

Ondertussen wordt AUTODOC gezien als de grootste online retailer van Europa wat betreft onderdelen voor de auto. Dat komt onder meer door de grote stijging in de omzet, maar ook doordat het al in relatief veel Europese landen actief is. Zo is het sinds juni 2020 ook actief in Ierland. Dat is inmiddels al het 27e land dat gebruik kan maken van de diensten van AUTODOC. Op deze manier is het langzaam maar zeker goed op weg naar succes, wat al ingezet is sinds het bedrijf in 2008 werd opgericht. 

Omzetdoelstelling bereikt

Daarnaast wist AUTODOC in 2019 het voor elkaar te krijgen om de zelf vastgestelde omzetdoelstelling te bereiken. Het doel was afgelopen jaar namelijk om minimaal 600 miljoen euro te verdienen met het verkopen van auto-onderdelen. Aangezien de netto-omzet in 2019 steeg naar 615 miljoen euro is de doelstelling dus behaald door AUTODOC. Het steeg bovendien met maar liefst 48 procent, wat toch best wel heel veel is. AUTODOC is desondanks nog niet helemaal tevreden, want het wil constant doorgroeien. In 2020 wil het dan ook een omzet van meer dan 800 miljoen euro behalen. Deze informatie is verstrekt door de site AUTODOC.be.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20