ArcelorMittal maakt tijdelijke sluiting TBL Herstal bekend

Het staalconcern ArcelorMittal gaat over tot een tijdelijke sluiting van zijn fabriek TBL Herstal. Dat hebben de vakbonden gemeld. De directie zou aangegeven hebben door de bijzonder moeilijke economische omstandigheden gedwongen te zijn om de vestiging te sluiten. Er werd geen concrete datum aangegeven voor de eventuele herneming van de activiteiten, maar een heropstart zou zeker niet voor het tweede kwartaal van volgend jaar worden voorzien. TBL Herstal is het enige restant van de warme lijn in de Luikse staalactiviteiten van ArcelorMittal, maar had de productie ook al tot 35 procent van de totale capaciteit teruggeschroefd. Door de sluiting zouden een tweehonderdtal medewerkers worden getroffen. Voor de meesten zal economische werkloosheid worden ingeroepen. TBL Herstal is niet opgenomen in de investering die ArcelorMittal heeft aangekondigd voor de koude lijn in Luik. De directie zou nog een toekomstplan voorstellen, maar daarover tonen de vakbonden zich bijzonder sceptisch. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Wall Street schudt virusvrees af

29/11/2021 21:08

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag deels hersteld van de stevige klap voor het weekend, toen de markten schrokken van een nieuwe coronavariant.

De S&P 500 won op het slot 1,3 procent op 4.655,27 punten, de Dow Jones index steeg 0,7 procent en eindigde op 35.135,94 punten en Nasdaq sloot 1,9 procent hoger op 15.782,83 punten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20