Arabieren bouwen nog een skipiste in de woestijn

Het emiraat Dubai, dat bekend staat voor extravagante projecten en extreem warme temperaturen, wil de grootste indoor-skipiste van de wereld bouwen. Het nieuwe initiatief zou een skipiste krijgen met een lengte van 1,2 kilometer.

In de Mall of the Emirates in Dubai is sinds het midden van het voorbije decennium al een overdekte skipiste met een lengte van 400 meter operationeel. Dat complex blijft voorlopig de grootste indoor-skipiste van de wereld en is het hele jaar geopend, hoewel de buitentemperaturen tijdens de zomer in Dubai kunnen lopen tot meer dan 45 graden Celsius. De nieuwe piste zou deel uitmaken van het project Meydan One, dat ook nog een groot hotel, appartementen, winkels en een jachthaven zou omvatten.

World Expo 2020

De realisatie van Meydan One zou een investering van 25 miljard dirham of 6,8 miljard dollar vergen. De site zou zich uitstrekken van het racecircuit van Meydan in het woestijngebied tot de Burj Khalifa, de hoogste toren van de wereld.   De eerste fase van het project, dat uiteindelijk meer dan 78.000 residenten zou kunnen herbergen, zou tegen het einde van dit decennium moeten kunnen worden afgewerkt. Daarmee zou de site klaar moeten zijn tegen de World Expo 2020 die in de Verenigde Arabische Emiraten zal worden georganiseerd. Dubai heeft zich de voorbije jaren tot een belangrijke toeristische bestemming ontwikkeld. Twee jaar geleden werden 13,2 miljoen buitenlandse bezoekers ontvangen. Tegen het einde van dit decennium streeft het emiraat naar 20 miljoen toeristen per jaar. (mah) [media-credit name=”© Meydan” align=”alignnone” width=”1024″]meydan ski slope 2[/media-credit]

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20