Apple lanceert nieuwe functies om concerten in de buurt te ontdekken

Apple werkt aan een interessante update voor muziekliefhebbers, zo maakte het bedrijf bekend. Daarbij zullen ze zowel binnen Apple Maps als Apple Music twee nieuwe functies voorzien die je zouden moeten helpen bij het vinden van nieuwe artiesten en zelfs liveconcerten.

Alweer een concert in de buurt gemist? Dan heeft Apple er misschien wel een oplossing voor. Het bedrijf werkt namelijk aan twee afzonderlijke functies waarmee je makkelijker de optredens in je buurt kan verkennen. Het gaat nieuwe mogelijkheden in Maps en in Apple Music.

Optredens in de buurt

In Apple Music zal er binnenkort een functie ‘Set List’ komen waarbij de gebruikers van de app zich makkelijker een weg kunnen banen door alle artiesten die recent of in de nabije toekomst in hun stad/land te zien zijn. Daarbij zullen ook verschillende setlists van artiesten die op dat moment op tour zijn, te vinden zijn. Daarnaast is er (bij grotere concerten) zelfs extra informatie van de productie beschikbaar.

Bij Maps gaat het dan weer over een iets groter project. Daar werkt Apple namelijk aan een functie die je allerlei info geeft over concertzalen en liveoptredens in de buurt. Daar zal je onder andere kunnen scrollen doorheen de verschillende artiesten die op dat moment te zien zijn én worden er ook verschillende uitgelicht. Het wordt dus als een soort ‘muzikale gids’ beschouwt. Die functie zal wel nog maar in 14 steden beschikbaar zijn: Chicago, Detroit, Los Angeles, Nashville, New York, San Francisco, Mexico City, Melbourne, Sydney, Tokio, Londen, Berlijn, Parijs en Wenen.

Meer