Apple Music vindt zijn meester in Taylor Swift

Apple is ‘s werelds grootse beursgenoteerd bedrijf en heeft miljoenen fans die dol zijn op zijn gadgets. Maar dat bedrijf lijkt nu zijn meester gevonden te hebben in de 26-jarige Taylor Swift.Vorige zomer had mevrouw Swift er als vorm van protest mee gedreigd haar laatste album ‘1989’ uit de Apple-muziekwinkel te halen omdat de royalties die ze er voor kreeg niet voldeden. Apple bond onmiddellijk in en gaf Swift wat ze wou.Apple en de zangeres hebben nu nog een akkoord gesloten, waarbij de eerste de exclusieve rechten krijgt om een film te streamen die de tweede in Australië opnam en waarin ze optreedt naast sterren als Mick Jagger en Selena Gomez.

Star Power

Apple staat bekend om zijn strenge controle, bijvoorbeeld over welke apps door zijn App store worden verdeeld en welke niet. Maar ook Swift is een controlefreak en haar ‘star power’ maakt dat ze blijkbaar weinig moeite ondervindt om haar voorwaarden op te leggen aan ‘s werelds grootste bedrijf.

Apple Music

Voor Apple Music is het in ieder geval een gouden deal, die vele mensen kan overhalen tot een proefabonnement bij de streamingdienst. Tim Cook maakte in oktober bekend dat de dienst sinds zijn lancering in juni 8,5 miljoen abonnees optekende, waarvan 6,5 miljoen betalende. De Applebaas hoopt einde 2016 zijn grootste concurrent Spotify te hebben ingehaald. Deze laatste telt 75 miljoen abonnees, waarvan 20 miljoen betalende.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20