Amerikaanse werkloosheid op hoogste peil sinds Tweede Wereldoorlog

De werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten is in april naar 14,7 procent geschoten door de impact van de coronacrisis. Dat is het hoogste niveau sinds de Tweede Wereldoorlog.

In maart bedroeg de werkloosheid nog maar 4,4 procent, maar daarna sloeg de coronacrisis een verwoestende krater. In april gingen 20,5 miljoen banen verloren in de VS, een record. ‘De werkgelegenheid is sterk gedaald in alle belangrijke sectoren. Er verdwenen vooral veel jobs in de vrijetijdssector en de horeca’, aldus het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

Reactie Trump

‘Dit was volledig verwacht, dit is geen verrassing’, reageerde de Amerikaanse president Donald Trump tijdens een interview op Fox News. ‘Ik zal haar terugbrengen’, zei Trump over de economie.

Sinds midden maart, toen de coronapandemie volop toesloeg in de VS, hebben meer dan 33 miljoen Amerikanen een werkloosheidsuitkering aangevraagd. Nog vrijdag raakte bekend dat in Canada, buurland van de Verenigde Staten, de werkloosheidsgraad in april is gestegen naar 13 procent. In maart bedroeg die 7,8 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20