Amerikaanse investeringsreus KKR koopt Nederlands vakantieparkbedrijf Roompot Group

KKR gaat akkoord om de Nederlandse aanbieder van vakantieparken Roompot Group over te nemen voor 1 miljard dollar. Het is de laatste in een reeks van ‘pandemie-overnames’ door de Amerikaanse private-equityreus. 

De investeringsgroep koopt het Nederlandse bedrijf over van concurrent PAI Partners. Roompot Group beheert zo’n 150 campings en vakantieparken in onder meer België, Nederland en Duitsland. In normale omstandigheden passeren zo’n 3 miljoen gasten per jaar door de parken van het bedrijf, wat resulteert in een omzet van bijna 400 miljoen euro.

De aankoop vindt plaats net op een moment dat reisbeperkingen binnen Europa opnieuw losser worden na de coronalockdowns. Consumenten beginnen vakanties te plannen die een lokaler karakter zullen kennen, en in veel gevallen dus in veel gevallen terechtkomen bij Roompot-filialen. 

Er was al sprake van de deal afgelopen september, en toen circuleerde ook dat bedrag van 1 miljard dollar. Dat geeft aan dat het bedrijf, of tenminste de waardering ervan, de crisis relatief ongeschonden doorkwam. 

Volgens marktonderzoeksbureau Refinitiv was KKR de meest actieve private-equityfirma sinds de crisis begon. Vanaf begin maart investeerde ze minstens 16,9 miljard dollar. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20