Amerikaanse beurzen zetten hun recordkoersen verder

De Amerikaanse beurzen sloten maandag op nieuwe recordhoogtes. De aandelen profiteerden van de vooruitzichten op het stimulus-programma van de Amerikaanse regering en de positieve gevolgen van het vaccinatieprogramma. Alle beursindexen lieten een vooruitgang optekenen.

De S&P 500 en de Dow Jones boekten beiden hun zes opeenvolgende beursdag met winst. Dat is de langste winstperiode sinds augustus. De Dow Jones steeg met 0,76 procent tot 31.385 punten, terwijl de S&P 500 een winst met 0,74 procent tot 3.915 punten liet optekenen. De Nasdaq ging met 0,95 procent en eindigde op 13.987 punten.

Kwartaalcijfers

In het vooruitzicht van de voorstelling van hun kwartaalcijfers lieten Walt Disney, Cisco Systems en General Motors al winst optekenen. Ook Tesla ging vooruit, nadat het bedrijf te kennen had gegeven een bedrag van 1,5 miljard dollar in de cryptomunt bitcoin te investeren. Het bedrijf zou zelf ook betalingen in bitcoin willen aanvaarden. De aandelen van Riot Blockchain en Marathon Patent Group, bedrijven die cryptomunten ontginnen, wonnen eveneens aan waarde.

Meer dan de helft van de bedrijven uit de S&P 500 hebben inmiddels hun resultaten over het vierde kwartaal gemeld. Consulent Refinitiv merkt daarbij op dat 83 procent tot nu toe betere resultaten heeft bereikt dan de ramingen van de analisten. Die positieve cijfers dragen volgens de waarnemers bij tot de hoge koersen die de Amerikaanse beurzen tonen.

De S&P 500 kwam voor de eerste keer boven de grens van 3.900 punten, terwijl ook de Dow Jones een recordniveau liet optekenen. Ook de olieprijzen zijn naar het hoogste niveau in meer dan een jaar gestegen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20