Amerikaanse beurzen schieten omhoog na verrassend jobrapport

Amerikaanse beleggers zijn euforisch nu de werkloosheid niet meer blijkt toe te nemen, maar afneemt. De Dow Jones springt 2,6 procent hoger, de Nasdag doet er 1,7 procent en de S&P500 wint 2,2 procent.

Vlak voor de opening van de beurzen publiceerde de Amerikaanse overheid cijfers over de werkzaamheidsgraad. Er kwamen in mei 2,5 miljoen jobs bij, terwijl economen hadden gerekend op een stevige daling van het aantal jobs. De markten worden daar gelukkig van en beginnen de laatste dag van de week in een goed gemoed.

De luchtvaartindustrie is al de hele week de groene draad door de beurs en ook vrijdag mag die zich weer tot de winnaars rekenen. American Airlines vliegt 26 procent omhoog en United Airlines stijgt 16,6 procent op. Alle Amerikaanse luchtvaartbedrijven samen wonnen al gemiddeld 45 procent deze week.

Toerisme

Ook andere toeristische bedrijven, waaronder de cruiserederij Carnival, gaan tot 20 procent hoger. De hoteluitbater MGM Resorts doet er bijna 6 procent bij.

Slack, dat eerder op de dag een recordomzet maar ook een stevig verlies aankondigde, opent 16 procent lager. De zakelijke chatapp maakte ook niet erg spectaculaire vooruitzichten bekend. Hij verwacht volgend kwartaal maar een kleine groei van de omzet, nu meer mensen opnieuw op kantoor gaan werken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20