Amerikaanse beurzen opgetogen met Europees herstelprogramma

Op de Amerikaanse beurzen is het humeur goed, nu de Europese Commissie een economisch herstelprogramma van 750 miljard euro heeft voorgesteld.

Bij opening koerste de Dow Jones 1,4 procent hoger, de S&P500 ging bijna 1 procent hoger en de Nasdaq maakt een pas op de plaats. De groene cijfers komen er nu beleggers geloven dat de economie zich aan het normaliseren is. Ook het feit dat de Europese Commissie een gigantisch stimuluspakket voorstelt, heeft positieve invloed op de beurzen in New York.

In de Verenigde Staten zelf is er sprake van voorstellen waarbij mensen die weer aan de slag gaan ook een incentive krijgen. Dat zei Larry Kudlow, een belangrijke economische adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, in een gesprek met televisiezender Fox News. Ook de spanningen tussen de Verenigde Staten en China lijken naar de achtergrond te zijn verschoven.

Sterke stijgers bevinden zich in de reissector, met cruisemaatschappij Carnival en luchtvaartmaatschappij United Airlines die respectievelijk 9,1 procent en bijna 10 procent hoger koersten. Bedrijven die het tijdens de lockdown goed deden, zoals videochatapplicatie Zoom en streamingdienst Netflix, zien hun aandelen dan weer 5,6 procent en 1,9 procent verliezen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20