Amerikaanse beurzen gaan met verlies het weekend in

De aandelenbeurzen in New York hebben de week met verlies afgesloten. Het blijft nog altijd wachten over een akkoord dat een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie zou vastleggen. Bovendien heerst bij de beleggers ook nog altijd onzekerheid door de moeizame onderhandelingen rond de brexit.

De S&P 500 liet vrijdag een terugval met 0,1 procent optekenen, terwijl de Nasdaq Composite met 0,2 procent achteruit ging. De Dow Jones kon, onder de gunstige invloed van Disney, een marginale vooruitgang melden.

Over de hele week toonden de Dow Jones en de S&P 500 een verlies van respectievelijk 0,6 procent en 1 procent. De Nasdaq moest 0,7 procent inleveren.

Aandelen die onder de pandemie hadden geleden, lieten ook vrijdag een verder verlies optekenen. Carnival ging met 4,1 procent achteruit, terwijl United Airlines 2,8 procent terugviel en Gap een verlies met 3,5 procent registreerde. Hyatt Hotels ging met 1 procent achteruit. Tesla moest 3,8 procent inleveren.

Disney

Gunstig nieuws was er wel voor het coronavaccin dat door Pfizer en Biontech is ontwikkeld. De experts voeren aan dat het vaccin veilig genoeg is om te worden toegediend, zodat de Food & Drug Administration wellicht snel tot een definitieve goedkeuring zou kunnen overgaan. Na het weekend zou misschien al met de vaccinatie van start kunnen worden gegaan.

Ook Walt Disney had positief nieuws te melden. Onder meer maakte het bedrijf bekend nieuwe producties uit de reeksen Star Wars en Indiana Jones te zullen brengen. Tevens wil Disney op zijn streamingplatform meer reeksen op basis van zijn franchises Marvel en Star Wars lanceren. Het aandeel won 13,7 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20