Amerikaanse beurzen dalen terwijl coronabesmettingen stijgen

Wall Street gaat donderdag stevig onderuit nadat het aantal coronabesmettingen fors stijgt in enkele staten die al heropenden. De Dow Jones crasht 3 procent, de S&P500 doet er 2,5 procent af en de Nasdaq houdt het bij een verlies van 1,7 procent.

De aandelen die eerder profiteerden van een heropening van de economie leiden nu de dans naar beneden. Vliegtuigmaatschappijen doen er meer dan 10 procent af, net als de retail, en cruiserederijen gaan zelfs 14 procent lager.

De markten vrezen een tweede golf van Covid-19 en dus ook een tweede lockdown. In de staat Texas neemt het aantal ziekenhuisopnames al drie dagen op rij aan een recordtempo toe en in negen Californische provincies worden er nieuwe pieken in het aantal besmettingen genoteerd, schrijft het persbureau AP.

Nulrente

Komt daarbij dat de Amerikaanse centrale bank Fed woensdag erg somber was over de economie de komende jaren. Ze verwacht geen fundamentele verbetering voor 2022 en mogelijk nog langer. Daarom houdt ze de rente op 0 procent tot eind 2022. Dat laatste kon beleggers woensdag bekoren, waardoor de beurzen even een opflakkering kenden, maar meteen daarna namen de pessimistische vooruitzichten de bovenhand en gingen alle indexen weer omlaag. Donderdag wordt die beweging voortgezet.

Techaandelen tonen een gemengd plaatje. Twitter gaat 3,3 procent onderuit en Apple doet er 0,6 procent af, terwijl Amazon 0,7 procent stijgt. Donderdag raakte bekend dat de Europese Commissie Amazon gaat aanklagen voor concurrentievervalsing.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20