Amerikaanse beurzen: Bezorgdheid over virus versus hoop op economische heropleving

De Amerikaanse beurzen eindigden de dag met gemengde resultaten. Enerzijds toonden de investeerders zich ongerust over de blijvende besmettingshaarden van het coronavirus in de Verenigde Staten. Anderzijds was er ook wel optimisme over een snelle economische heropleving.

Apple besliste om elf winkels tijdelijk te sluiten nadat een aantal bijkomende besmettingen met het coronavirus waren vastgesteld. De maatregel heeft betrekking op vestigingen van de onderneming in Arizona, Florida, North Carolina en South Carolina.

De winkels waren ongeveer een maand opnieuw operationeel nadat ze midden maart door de uitbraak van de coronacrisis al eens een eerste keer waren gesloten. Apple had inmiddels al meer dan tweehonderd Amerikaanse filialen heropend. Apple heeft in de Verenigde Staten in totaal 271 winkels.

China

Bioscoopketen AMC Entertainment besliste uiteindelijk toch dat bezoekers bij de heropening van zijn zalen volgende maand mondmaskers zullen moeten dragen.

Adam Aron, topman van AMC Entertainment, had eerder gezegd dat het bedrijf de bezoekers niet zou vragen om maskers te dragen of in te stemmen met een controle om hun lichaamstemperatuur te meten. Die uitspraken hadden Aron echter heel wat kritiek opgeleverd. Aron stelde uiteindelijk niet in een politieke controverse betrokken te willen worden.

Investeerders keken ook naar de ontwikkelingen in de handel en relaties met China. Daarbij meldde Bloomberg dat China plannen koesterde om de invoer van landbouwproducten – met inbegrip van soja, graan en ethanol – op te voeren. Anderzijds blijven er bekommernissen over de arbeidsmarkt, waar de werkloosheid blijft toenemen.

Uiteindelijk sloot de S&P 500 op 3.097,95 punten. Dat betekende een daling met 17,39 punten (-0,56 procent). Ook de Dow viel terug tot 25.872,56 punten. Dat was een achteruitgang met 207,54 punten (-0,8 procent). De Nasdaq toonde echter een positieve evolutie. De index eindigde op 9.946,12 punten. Dat vertegenwoordigde een stijging met 3,07 punten (+0,03 procent).

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20