Amerikaanse ambassade in Havana gaat opnieuw visa uitdelen: intussen wordt het Caribische eiland getroffen door grootste migratievlucht

De ambassade van de Verenigde Staten in de Cubaanse hoofdstad Havana heropende woensdag haar visa- en consulaire diensten.

Waarom is dit belangrijk?

Het Caribische eiland Cuba wordt getroffen door de grootste migratievlucht uit haar geschiedenis. Vorig jaar vluchtten bijna 250.000 Cubanen naar de VS. De Amerikaanse kustwacht zegt dat het aantal Cubaanse migranten dat ze in de wateren van Florida oppikken sinds oktober met 400 procent is toegenomen. De migratiestroom zet de regering-Biden flink onder druk om meer legale wegen naar de VS te openen.

Het nieuws: De Amerikaanse ambassade in Havana bevestigde op woensdag dat het opnieuw begonnen is met het verwerken van immigrantenvisa. Verwacht wordt dat er minstens 20.000 visa per jaar zullen worden verstrekt.

  • De hervatting komt te midden van de grootste migratievlucht uit Cuba in decennia. Die zet de regering van president Joe Biden flink onder druk om meer legale wegen naar de VS te openen voor Cubanen, en om een dialoog aan te gaan met de Cubaanse regering, ondanks een historisch
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer