Amerikaans leger vindt nog moeilijk jonge rekruten; worstelt met negatieve percepties

In de Verenigde Staten maakt de legerleiding zich grote zorgen over een nijpend tekort aan rekruten. Dat heeft Christine Wormuth, Amerikaans minister van Defensie, benadrukt. Niet alleen komt volgens de minister slechts een beperkt aantal jongeren voor een carrière in het Amerikaanse leger in aanmerking, maar bij de Amerikaanse adolescenten blijkt vooral nog nauwelijks interesse om voor een militaire loopbaan te kiezen.

Waarom is dit belangrijk?

Studies hebben uitgewezen dat minder dan 25 procent van de Amerikaanse jongeren fysiek of intellectueel voor een militaire carrière in aanmerking zou komen. In realiteit blijkt in de leeftijdsgroep tussen zeventien en vierentwintig jaar echter minder dan 10 procent interesse in een loopbaan in het Amerikaanse leger te koesteren. Er moeten volgens Christine Wormuth dan ook gerichte inspanningen worden gedaan om dat cijfer op te drijven.

Aanzienlijke tekorten: Christine Wormuth wijst erop dat de Amerikaanse legerleiding vorig jaar 60.000 nieuwe rekruten hoopte te kunnen aantrekken. Maar die ambities konden niet worden waargemaakt.

  • Uiteindelijk konden slechts 45.000 nieuwe soldaten worden aangeworven. "Dat cijfer vertegenwoordigt een behoorlijk groot tekort”, voert de minister aan.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer