Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 21 SEP

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Amazon geeft werknemers die hun job opgeven om een transportbedrijf op te starten 10.000 dollar

Logo Business AM
Economie

21/05/2019 | Marc Horckmans | 2 min leestijd

Online retailer Amazon wil zijn netwerk van besteldiensten sterk uitbreiden. Daarbij kijkt het bedrijf nu ook naar de eigen werknemers. Medewerkers die bereid zijn om ontslag te nemen en een zelfstandige pakketbezorger op te richten, krijgen van de onderneming een startpremie van 10.000 dollar aangeboden. Amazon heeft niet bekend gemaakt hoeveel werknemers men hoopt te overtuigen om op het voorstel in te gaan.

Amazon maakte eerder al bekend de services van zijn Prime-programma te versterken. Daarbij gaf het bedrijf aan zijn levertijden tot een dag terug te brengen. Tot nu toe was een levering binnen een periode van twee dagen gegarandeerd. Voor die snellere leveringen zijn echter meer chauffeurs nodig.

Partners

Om die doelstellingen te realiseren, kondigde het bedrijf nu ook een uitbreiding van zijn programma Delivery Service Partner aan. Dat programma werd vorig jaar gelanceerd. Daarmee bood Amazon ondersteuning voor partners die op zelfstandige basis voor de leveringen willen instaan.

Dat programma houdt onder meer toegang in tot kortingen en steun bij autoleasing en verzekeringen. Dat aanbod wordt nu ook tot de eigen werknemers uitgebreid. Naast een opstartpremie van 10.000 dollar krijgen de werknemers daarbij ook een loon van drie maanden uitbetaald.

Die financiële middelen moeten de starters toelaten hun nieuwe bedrijf te organiseren zonder zich over inkomsten te moeten zorgen. De bezorgpartners kunnen bij Amazon aan voordelige voorwaarden ook bestelwagens met het logo van het bedrijf afnemen. Er zijn ook kortingen voorzien op de aankoop van onder meer brandstof en uniformen.

Automatisering

Bij de lancering van het Delivery Service Partner suggereerde het bedrijf nog dat partners met een vloot van veertig voertuigen een jaarlijkse winst van 300.000 dollar zouden kunnen realiseren.

Amazon zei daarbij ook te verwachten dat zijn voorstel zou leiden tot de oprichting van honderden bedrijven die tienduizenden chauffeurs werk zouden kunnen bieden. Inmiddels het programma al tweehonderd bedrijven hebben gelanceerd. De onderneming verwacht ook de volgende periode nog een sterke uitbreiding.

Ook voor de werknemers van Amazon kan het project volgens waarnemers een interessante oplossing zijn. Amazon wil de automatisering van zijn magazijnen immers verder opdrijven. Daardoor dreigen duizenden arbeidsplaatsen te zullen verdwijnen. Onder meer het inpakken van de orders zou een snelle automatisering kennen.


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  31.022.864
 • Aantal
  doden
  960.634
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  102.295
 • Aantal
  doden
  9.948
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks