Alibaba-stichter Jack Ma maakt intrede op Twitter met mondmaskers voor VS

Jack Ma, de Chinese stichter van Alibaba, heeft een Twitteraccount aangemaakt. Hij doet dat niet toevallig in coronatijden. In zijn eerste tweet geeft de ondernemer mee dat hij maskers doneert aan de Verenigde Staten.

Een tweet met twee foto’s van een hoop dozen met corona-testkits en maskertjes, dat is het eerste wat de 55-jarige Ma de wereld instuurde. Op zijn Twitteraccount omschrijft de oprichter van Alibaba zichzelf als een ‘leraar, filantroop en ondernemer’. Maar natuurlijk ook het belangrijkste aspect van zijn carrière komt aan bod: stichter – en tot voor kort CEO – van de Chinese internetgigant Alibaba.

Op vrijdag had Jack Ma, via zijn ‘The Jack Ma Foundation’ en ‘Alibaba Foundation’ aangekondigd dat hij 500.000 testen en 1 miljoen maskers naar de Verenigde Staten zou sturen. Ook landen als Japan, Zuid-Korea, Italië, Iran en Spanje – een reeks zwaar getroffen landen – krijgen een duwtje in de rug. Opmerkelijk detail: de medische materialen, bedoeld voor Europa, bereiken het continent via de luchthaven van Luik.

40 miljard dollar

‘Voortgaand op de ervaringen in mijn eigen land, zijn accurate tests en adequate beschermingsmiddelen voor medisch personeel cruciaal om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen’, liet de Alibaba-stichter toen weten in een verklaring. Jack Ma geldt, met een geschat vermogen van 40 miljard dollar (meer dan 35 miljard euro), als de rijkste persoon in Azië.

Overigens kreeg Jack Ma meteen enkele welkomstwoordjes van andere prominenten. Zo was Twitter-topman Jack Dorsey er als de kippen bij om Jack Ma welkom te heten op zijn platform.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20