Algrondbo Zele overgenomen door OMV Natie

De infrastructuurgroep OMV Natie uit Beveren heeft het nutsbedrijf Algrondbo uit Zele overgenomen. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Algrondbo is onder meer gespecialiseerd in de aanleg van nutsleidingen en in horizontale ondergrondse boringen. Het bedrijf werkt onder meer voor de netwerkbeheerder Eandis, dat Algrondbo vorig jaar nog bekroonde wegens vakbekwaamheid en veiligheid. Algrondbo realiseert een omzet van 12,5 miljoen euro. Eigenaar Patrick Raemdonck was echter al enkele tijd op zoek naar een overnemer. OMV Natie is gespecialiseerd in kabel- en leidingwerken, milieuprojecten en bodemsaneringen en rioleringswerken. Daarnaast is de groep ook handelaar is granulaten. Het bedrijf werd als Oude Markt Voerlieden Natie in het laatste kwart van de negentiende eeuw opgericht. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20