Aldi laat concurrentie ver achter zich in wijn- en sterkedrankencompetitie

De Duitse discounter Aldi heeft op de International Wine and Spirit Competition (IWSC) in London vijftien prijzen behaald. Onder meer bleek een Aldi-cognac van minder dan 16 pond per fles een even hoge rating te krijgen als een concurrerend merk van een andere producent waarvoor nagenoeg 200 pond diende te worden betaald.

Het cognacmerk Chevalier VS van Aldi werd door een panel van expert aan een blinde proef onderworpen en kreeg daarbij een evaluatie van zilveren uitmuntendheid. Het cognacmerk Bisquit VS kreeg eenzelfde beoordeling, maar wordt wel tegen een prijs van 199 pond op de markt gebracht.

Ook whisky en wijn

Verder wordt opgemerkt dat de Highland Black van Aldi, een Schotse whisky van acht jaar oud met een kostprijs van 12,99 pond, eveneens met een zilveren uitmuntendheid werd bekroond, waarmee de Duitse retailer onder meer een blended malt scotch van Glenroger, met een prijsticket van 80 pond, achter zich liet.

In totaal werden vijf producten van Aldi bedacht met een zilveren uitmuntendheid. Daarnaast ontving de Duitse groep nog eens zes zilveren en vier bronzen medailles. De gemiddelde kostprijs van de bekroonde Aldi-merken bedroeg 9,99 pond per fles.

“Het feit dat Aldi dergelijke fantastische resultaten heeft laten optekenen in een brede waaier van sterke dranken, toont aan dat superieure kwaliteit niet altijd met een extreem hoge prijs gepaard hoeft te gaan,” merkt Ewan Lacy, general manager van de International Wine and Spirit Competition, op.

In februari kaapte Aldi ook al de titel van wijn-retailer van het jaar weg van Waitrose, die zich nochtans in het hogere marktsegment beweegt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20