“Al 20 grote bedrijven bereid om boosterprik toe te dienen op werkvloer”

De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka heeft op korte termijn al 20 grote productiebedrijven bereid gevonden om op de werkvloer te starten met het toedienen van boosterprikken. Dat meldt de organisatie zaterdag in een mededeling. De bedrijven zijn samen goed voor meer dan 30.000 werknemers.

Voka wijst erop dat bedrijfsgeneeskundige diensten al jaar en dag instaan voor de jaarlijkse griepvaccinatie in bedrijven en dus de nodige ervaring hebben met vaccineren. “Het spreekt vanzelf dat de boostervaccinatie op de werkvloer in samenspraak met de personeelsvertegenwoordigers zal georganiseerd worden”, aldus de werkgeversorganisatie, die naar eigen zeggen al sinds maart vragende partij is om private ondernemingen mee in te schakelen in de vaccinatiecampagne. “We zijn dan ook blij dat onze oproep eindelijk gehoor heeft gekregen bij de ministers bevoegd voor volksgezondheid”, klinkt het.

Naast de bedrijven kijkt ook Vlaanderen om vaccinaties zelf in handen te nemen. Dat kondigde minister voor Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zelf aan, nadat het federale niveau besliste om leerkrachten geen prioriteit te geven bij de boostercampagne. “We gaan nu bekijken in hoeverre wij zelf prikken kunnen zetten bij leerkrachten, als men ons daarvoor de vaccins geeft”, klinkt het bij Weyts.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20