Al 14 Belgen kochten voor één euro Siciliaans buitenverblijf

Belgen vallen voor de  in Italië. Sommige Siciliaanse dorpjes zijn zo verlaten dat huizen er vanaf één euro te koop staan. Al veertien landgenoten lieten zich verleiden, en er zullen er zeker nog bijkomen.In Sicilië zijn de gemeentes Mussomeli en Acquaviva wanhopig op zoek naar inwoners. Daarom geven ze historische panden weg voor een prijsje. Dat prijsje mag je trouwens letterlijk nemen: een Luikse Belg kocht er recent een huis voor één euro. Je hebt er geen fidget-spinner voor. 

Drie verdiepingen

Het nieuwe Siciliaanse huis van Sofiane, een veertigjarige Luikenaar, telt drie verdiepingen en heeft een tuin. Voor Jan Modaal onbetaalbaar in België, logisch dus dat dertien andere Belgen al op vergelijkbare voorstellen ingingen. Zij betaalden iets meer: tot 15.000 euro voor een huis. Er zijn nog 34 huizen te koop in Mussomeli En Acquaviva, snel zijn is de boodschap. 

Een beetje meer over de dorpen in kwestie: Mussomeli telt 12.000 zielen, Acquaviva 2.000. Je raakt er door via Charleroi op Trapani te vliegen en dan nog twee uurtjes te rijden. 

Belgische ereburger

Verantwoordelijke voor de Belgische immigratiegolf is Flavio Cioffi: een Belg met Italiaanse roots. Hij zorgt ervoor dat de Belgen in Mussolemi en Acquaviva zich op hun gemak voelen en hij is er zelfs ereburger. Overmorgen vertrekt Coiffi opnieuw naar Sicilië, wie een huis wil, haast zich dus beter naar hem. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20