AB InBev investeert 50 miljoen in brouwerij Jupille

Bierproducent AB InBev gaat dit jaar een bedrag van 49,8 miljoen euro investeren in de brouwerij van Jupille in Luik. De investeringen moeten de capaciteit van de Luikse brouwerij verhogen, zodat beter op de groeiende vraag van klanten uit het buitenland kan worden ingespeeld. Dat heeft InBev België bekend gemaakt.

Er wordt aan toegevoegd dat de investering ook een positieve impact zal hebben op de tewerkstelling in de brouwerij. Op dit ogenblik werken in Jupille 440 mensen, maar er wordt benadrukt dat het personeelsbestand van de brouwerij de volgende jaren met minstens vijftig nieuwe banen zal worden uitgebreid.

Door de investering zullen onder meer twee nieuwe afvullijnen met een totale capaciteit van 120.000 flessen per uur worden geïnstalleerd.

Toekomst

De productie in de brouwerijen van AB InBev in Leuven en Hoegaarden is al respectievelijk voor 70 procent en 80 procent gericht op de export. In Jupille blijft het aandeel van de uitvoer tot nu toe beperkt tot 31 procent. Door de nieuwe investeringen zal volgens AB InBev ook Jupille zijn exportcijfer gevoelig kunnen opvoeren.

Jupille is vooral de thuisbasis van het pilsbier Jupiler, maar de installaties van de brouwerij laten ook de productie van andere merken van de groep, zoals Leffe, toe. AB InBev ziet vooral een groeiende vraag naar zijn producten bij klanten in Frankrijk, Nederland, Luxemburg, de Verenigde Staten en Canada.

AB InBev wijst erop dat de operatie in Jupille niet enkel belangrijk is door de omvang van de investering, maar vooral de verdere toekomst van de brouwerij in Luik en de gezinnen van ruim vijfhonderd werknemers garandeert. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20