Aantal Bitcoin “Hodlers” bereikt nieuw hoogtepunt ondanks slagveld op de cryptomarkt

Het Bitcoin aanbod dat meer dan een half jaar wordt vastgehouden heeft een recordhoogte bereikt, volgens Glassnode. De metriek geeft aan dat de meerderheid van de beleggers die de cryptocurrency meer dan een half jaar geleden hebben gekocht, er de voorkeur aan geven om te HODL’en, in plaats van het te verkopen op een toch al fragiele markt.

Zoals de metriek suggereert, kan de markt momenteel een golfachtige toename zien in het vasthouden van de 6 maanden-10 jaar voorraad. De metriek zou kunnen worden beschouwd als een fundamentele verandering in het gedrag van crypto beleggers die Bitcoin gebruiken als een langetermijninvestering.

De “HODL” toename werd waargenomen sinds de ommekeer die Bitcoin onderging na het bijna bereiken van $70.000. De metriek zou er ook op kunnen wijzen dat er grote koopkracht op de markt verscheen terwijl Bitcoin de nieuwe ATH aan het testen was.

De verschuiving in het gedrag van crypto beleggers

Eerder merkte de CEO van Three Arrows Capital op dat de markt te maken had met een verandering in het gedragspatroon van Bitcoin-houders in vergelijking met de correctiecyclus in 2018. In een notendop is de meerderheid van de crypto beleggers nu geduldiger en geeft de voorkeur aan langetermijninvesteringen in plaats van speculatieve handel.

De reden achter de drastische verandering was de onverwachte Bitcoin bullrun die eind 2020 begon. De meerderheid van de beleggers op middellange termijn lieten hun Bitcoin holdings vallen op de bodem toen de eerste cryptocurrency werd verhandeld op ongeveer $ 10.000.

Bij het ter perse gaan, wordt Bitcoin verhandeld op $37.660, na verergerende risk-off tendensen op zowel de financiële als de cryptocurrency markten. De plotselinge opluchting van 3 tot 10 februari werd in een week tijd tenietgedaan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20