Villa-tekort in Dubai: vraag overstijgt aanbod terwijl prijzen stijgen


Key takeaways

  • De vraag is groter dan het aanbod, wat heeft geleid tot een tekort van ongeveer 10.000 villa’s in Dubai.
  • Een tekort aan villa’s wordt toegeschreven aan de toenemende populariteit van Dubai als lange termijn verblijfs- en investeringsbestemming ondanks de wereldwijde economische onzekerheden.
  • Bepaalde gebieden zoals Dubai South en Mohammed Bin Rashid City zullen naar verwachting hotspots voor investeringen worden vanwege hun strategische locaties.

Vraag overtreft aanbod

De vastgoedmarkt van Dubai kampt met een tekort van ongeveer 10.000 villa’s omdat de vraag groter is dan het aanbod. Deze schaarste heeft geleid tot stijgende prijzen en ontwikkelaars ertoe aangezet nieuwe projecten te lanceren in opkomende gebieden van de stad, dit meldt Al Arabiya English.

Deskundigen schrijven deze trend toe aan de toenemende populariteit van Dubai als zowel lange termijn verblijfplaats als investeringsbestemming, ondanks de wereldwijde economische onzekerheden. Villa’s zijn vooral gewild vanwege hun relatief lagere instap- en onderhoudskosten in vergelijking met andere grote internationale steden.

Bijdragende factoren

Bevolkingsgroei en de instroom van expatgezinnen die op zoek zijn naar grotere woonruimtes dragen in belangrijke mate bij aan het tekort aan villa’s. Nieuwe ontwikkelingen geven vaak voorrang aan efficiënt landgebruik om het aantal villa’s te maximaliseren en tegelijkertijd te voorzien in de nodige gemeenschapsdiensten. Deze aanpak kan echter leiden tot langere pendeltijden omdat deze gemeenschappen verder van de centrale hubs liggen.

Desondanks blijven ontwikkelaars optimistisch over de vooruitzichten van de vastgoedmarkt in Dubai tot 2025. Ze verwachten een aanhoudende groei door zowel de binnenlandse als de internationale vraag, met een bijzondere stijging in vastgoed dat geïntegreerde woonoplossingen biedt.

Opkomende trends

Bepaalde gebieden, zoals Dubai South en Mohammed Bin Rashid City, zullen naar verwachting uitgroeien tot hotspots voor investeringen vanwege hun strategische locaties en de focus op luxe wonen en geïntegreerde gemeenschapskenmerken. Hervormingen in de regelgeving, waaronder de invoering van RERA-richtlijnen en initiatieven van het Dubai Land Department, hebben de transparantie en veiligheid in de sector verbeterd.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.