Renault overtreft verwachtingen met 1,8 procent omzetstijging naar 10,7 miljard euro


Key takeaways

  • Renault realiseerde een omzetstijging van 1,8 procent tot 10,7 miljard euro.
  • De sterke vraag van het bedrijf naar hybride line-up modellen hielp de lagere verkoopcijfers te verzachten.
  • Elektrisch aangedreven voertuigen waren goed voor 47 procent van de verkopen van het merk Renault tijdens het kwartaal.

Renault overtrof de verwachtingen in het derde kwartaal met een omzetstijging van 1,8 procent tot 10,7 miljard euro (11,55 miljard dollar). Dit overtrof de voorspellingen van analisten van 10,35 miljard euro en toonde veerkracht in een uitdagende marktomgeving. Tegen constante wisselkoersen stegen de groepsinkomsten met 5 procent.

Ondanks een daling van de wereldwijde verkoopvolumes (-5,6 procent tot 482.468 voertuigen) en de Europese verkoop (-5,3 procent tot 328.111 voertuigen), slaagde Renault erin om beter te presteren dan enkele van zijn grotere concurrenten. Terwijl bij Stellantis het aantal leveringen met 20 procent afnam en bij BMW het volume met 13 procent daalde, hielp de focus van Renault op duurdere nieuwe modellen de impact van de lagere totale verkoopcijfers te verzachten.

De belangrijkste factoren achter het succes van Renault

Een belangrijke factor achter het succes van Renault was de sterke vraag naar hun nieuwe hybride line-up, waaronder de Symbioz en Duster SUV’s. Dit resulteerde in geëlektrificeerde auto’s (die in de eerste helft van 2011 op de markt kwamen). Dit resulteerde in geëlektrificeerde voertuigen (zowel hybride als volledig elektrisch) die 47 procent van de verkopen van het merk Renault tijdens het kwartaal voor hun rekening namen, tegenover minder dan 40 procent een jaar geleden.

Inkomstengroei en productoffensief

Het bedrijf schrijft de omzetgroei toe aan een “ongekend productoffensief”, met 10 nieuwe lanceringen dit jaar die 18 procent van hun facturen tijdens het kwartaal vertegenwoordigden. Deze strategische focus op nieuwe modellen heeft geleid tot hogere gemiddelde prijzen, die naar verwachting zullen blijven stijgen tot in 2025.

De omzet van Renaults belangrijkste autodivisie kwam uit op 9,35 miljard euro en overtrof daarmee de consensusverwachting van 9,06 miljard euro. De financieringseenheid deed het ook goed en rapporteerde een omzetstijging van 21,6 procent tot 1,34 miljard euro, dankzij hogere rentetarieven en een toename van de gemiddelde uitvoerende activa.

Renaults sterke prestaties

De sterke prestaties van Renault worden weerspiegeld in de aandelenkoers, die dit jaar met 10 procent is gestegen en beter presteert dan zijn Europese concurrenten. De Duitse rivaal Volkswagen is daarentegen met 18 procent gedaald, terwijl de aandelenkoers van Stellantis met maar liefst 42 procent is gedaald. Renault CFO Thierry Pieton benadrukte dat het bedrijf niet te maken heeft met dezelfde leveranciersproblemen of voorraadbeheerproblemen waar sommige concurrenten mee kampen. Hij sprak zijn vertrouwen uit in de uitvoeringscapaciteiten van het bedrijf en verwacht een sterk vierde kwartaal, verwijzend naar een robuuste orderportefeuille.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.