Ferrari introduceert F80 Hybride supercar met 1200 pk


Key takeaways

  • De Ferrari F80 is een technologisch geavanceerde supercar voor een prijs van 3,6 miljoen euro.
  • De auto heeft een hybride V6-motor die 1200 pk genereert en een topsnelheid van ongeveer 217 mijl per uur.
  • Alle 799 exemplaren van de F80 zijn informeel gereserveerd door potentiële kopers, wat suggereert dat de kans groot is dat de auto voor de genoemde prijs wordt uitverkocht.

De nieuwste supercar van Ferrari

Ferrari heeft na een onderbreking van elf jaar een nieuwe supercar geïntroduceerd, de F80. Deze technologisch geavanceerde auto kost 3,6 miljoen euro en is een moderne interpretatie van een klassiek ontwerp uit de jaren 80.

De F80 wordt aangedreven door een hybride V6-motor met 1200 pk en behoort tot de duurste modellen die Ferrari ooit heeft geproduceerd. Er zijn slechts 799 exemplaren gepland voor productie en de leveringen moeten voor het einde van volgend jaar beginnen. Deze lancering markeert Ferrari’s voortdurende inspanningen om de winstmarges, die nu al toonaangevend zijn in de sector, te verhogen en haar positie als Europa’s meest waardevolle autofabrikant te verstevigen, ondanks het feit dat ze een aanzienlijk kleiner aantal auto’s produceert in vergelijking met haar concurrenten.

Ontwerp en kenmerken

Ondanks een algemene vertraging in luxe-uitgaven blijft de vraag naar supercars van meer dan 1 miljoen euro sterk. De F80, een tweezitter met een topsnelheid van ongeveer 217 mijl per uur, is Ferrari’s eerste stap in de supercarcategorie sinds de LaFerrari debuteerde in 2013. Ferrari definieert “supercar” als haar limited-edition en duurste modellen, en plaatst auto’s als de 1984 GTO en de 2002 Enzo in deze exclusieve categorie.

Volgens Ferrari haalt het ontwerp van de F80 inspiratie uit de ruimtevaartindustrie. Chief Design Officer Flavio Manzoni benadrukte het streven naar een futuristische en grensverleggende esthetiek en koos ervoor om niet te vertrouwen op nostalgische elementen. Oplettende Ferrari-liefhebbers zullen echter overeenkomsten zien tussen de F80 en de iconische F40, waarvan de kenmerkende platte motorkap en prominente achterkant synoniem werden met passie voor auto’s aan het einde van de jaren 80 en 90.

Prestaties op de markt

Voorproefjes van de F80 bij welgestelde potentiële kopers waren overweldigend succesvol. Hoewel de contracten nog niet rond zijn, zijn alle 799 auto’s al informeel gereserveerd door geïnteresseerde klanten. Deze sterke voorverkoopprestaties suggereren dat het zeer waarschijnlijk is dat Ferrari haar ambitieuze doel zal bereiken om alle eenheden voor 3,6 miljoen euro per stuk te verkopen, wat een totale omzet van 2,88 miljard euro zal genereren.

Ferrari CEO Benedetto Vigna stuurt het bedrijf sinds zijn aanstelling in 2021 actief in de richting van meer elektrificatie. Hij kondigde onlangs plannen aan om de eerste volledig elektrische supercar van het bedrijf te introduceren in het vierde kwartaal van volgend jaar. Vigna is ook toegewijd aan het behoud van Ferrari’s exclusieve merkimago, door maatwerk te leveren om de winstgevendheid verder te vergroten. Deze strategie stelt hem in staat om mogelijke prijsverhogingen in de toekomst te onderzoeken.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.