Italië herstart Keniaans ruimtevaartcentrum voor lancering van satellieten voor aardobservatie


Key takeaways

  • Het Luigi Broglio ruimtevaartcentrum in Kenia wordt gereactiveerd om de lancering van aardobservatiesatellieten te ondersteunen.
  • De nieuw leven ingeblazen missie zal zich richten op het lanceren van microsatellieten in een lage baan om de aarde om het milieu te monitoren en uitdagingen op het gebied van klimaatverandering aan te pakken.
  • De faciliteit zal ook dienen als een trainingscentrum voor lokale studenten, professionals uit de industrie en wetenschappers.

Een door Italië gerund ruimtevaartcentrum in Kenia wordt de komende jaren gereactiveerd om de lancering van aardobservatiesatellieten te ondersteunen. Deze heropleving werd aangekondigd door de Italiaanse minister van Industrie, Adolfo Urso, tijdens een persconferentie voorafgaand aan het Internationale Astronautische Congres.

De vernieuwde missie van het Luigi Broglio ruimtevaartcentrum, dat 30 kilometer ten noorden van Malindi ligt, zal zich richten op het lanceren van microsatellieten die in een lage baan om de aarde worden gebracht om het milieu op aarde te monitoren, in het bijzonder om klimaatveranderingsproblemen zoals verwoestijning aan te pakken. Naast het lanceren van satellieten zal de faciliteit ook dienen als trainingscentrum voor lokale studenten, professionals uit de industrie en wetenschappers.

Doelstellingen van het project

Het project is een gezamenlijke onderneming van Italië en Kenia en weerspiegelt de ambities van beide regeringen op het gebied van ruimteverkenning. Urso benadrukte dat de herlancering van het centrum, die naar verwachting binnen twee jaar zal plaatsvinden, in lijn is met het Mattei Plan van Italië – een ontwikkelingsinitiatief gericht op het ondersteunen van Afrikaanse naties.

Het Luigi Broglio ruimtevaartcentrum, dat wordt beheerd door het Italiaanse nationale ruimtevaartagentschap ASI, begon zijn activiteiten in de jaren 1960, maar de laatste lancering vond plaats in 1988.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.