Omzet Shein in Groot-Brittannië stijgt tijdens voorbereiding op mogelijke beursgang van 50 miljard pond in Londen


Key takeaways

  • De omzet van Shein in het VK bereikte 1,6 miljard pond (1,9 miljard euro) in 2023, bijna een verdubbeling ten opzichte van het voorgaande jaar.
  • Het bedrijf heeft een nieuw kantoor geopend in Manchester om haar aanwezigheid op de Britse markt te versterken.
  • Er is bezorgdheid geuit over de bedrijfspraktijken van Shein, waaronder de toeleveringsketens en de arbeidsomstandigheden in de fabrieken.

De omzet van Shein in het Verenigd Koninkrijk is in 2023 aanzienlijk gestegen tot 1,6 miljard pond (1,9 miljard euro) en is bijna verdubbeld ten opzichte van de vorige verslagperiode. Deze sterke stijging van de omzet positioneert Shein als een van de grootste e-commercespelers in het Verenigd Koninkrijk en maakt de weg vrij voor substantiële groei, die mogelijk kan leiden tot een hoge waardering als het bedrijf doorgaat met de geplande beursgang in Londen.

Om haar aanwezigheid op de Britse markt te versterken, richtte Shein in de loop van het jaar een nieuw kantoor op in Manchester. Het bedrijf benadrukte ook de vertegenwoordiging van vrouwen binnen het personeelsbestand en merkte op dat 25 van de 33 Britse werknemers vrouwen zijn, waaronder beide directeuren en alle vier de managers.

Uitbreidingsplannen

Shein bereidt zich actief voor op haar beursgang in Londen, met plannen om in de komende weken informele beleggersbijeenkomsten te houden. Hoewel de wettelijke goedkeuring van het VK nog op zich laat wachten, mikt het bedrijf op een waardering van 50 miljard pond (59,5 miljard euro), wat het de grootste beursgang van technologie in de geschiedenis van het VK zou maken.

bedrijfspraktijken onder de loep

Shein overwoog aanvankelijk een beursgang in de VS, maar koos naar verluidt voor Londen vanwege de zorgen van wetgevers in Washington. De bedrijfspraktijken van het bedrijf zijn echter ook in het Verenigd Koninkrijk onder de loep genomen. Parlementariërs hebben hun bezorgdheid geuit over de toeleveringsketens, mogelijke banden met de regio Xinjiang en vermeende slechte arbeidsomstandigheden in fabrieken. Rapporten over de precaire arbeidsomstandigheden van Chinese uitzendkrachten die banden hebben met Shein voeden deze bezorgdheid nog verder.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.