G7 veroordeelt aanval op Israël en roept op tot diplomatie


Key takeaways

  • De G7 heeft de Iraanse aanval op Israël scherp veroordeeld.
  • G7-leiders riepen alle betrokkenen op om een diplomatieke oplossing te zoeken.
  • Frankrijk en Italië veroordeelden ook de aanval en herhaalden hun inzet voor de veiligheid van Israël.

G7 veroordeelt Iraanse aanval krachtig

De lidstaten van de G7 uitten hun bezorgdheid over het escalerende conflict in het Midden-Oosten tijdens een telefonische vergadering onder leiding van Italië, de huidige voorzitter van de groep. Ze veroordeelden de Iraanse aanval op Israël op dinsdag scherp en riepen alle betrokken partijen op om een diplomatieke oplossing te zoeken.

G7 roept op tot diplomatie

Het Italiaanse voorzitterschap benadrukte in zijn verklaring dat “niemand baat heeft bij een regionaal conflict” en dat “een diplomatieke oplossing mogelijk blijft”. De leiders van de G7-landen hebben besloten nauw contact te houden om de situatie aan te pakken. Frankrijk, vertegenwoordigd door minister van Buitenlandse Zaken Jean-Noël Barrot, veroordeelde ook de Iraanse aanval en herhaalde dat het zich inzet voor de veiligheid van Israël.

Frankrijk en Italië veroordelen de aanval

De Franse minister veroordeelde ook de aanval op Israël en de terroristische aanval op burgers in Jaffa. Hij herhaalde dat het essentieel is om burgers altijd te beschermen in deze context van conflicten. Italië, de grootste westerse troepenleverancier van de United Nations Interim Force in Lebanon (UNIFIL), riep de Veiligheidsraad ook op om een versterking van het mandaat van de missie te overwegen om de veiligheid van de grens tussen Israël en Libanon te garanderen.

De internationale gemeenschap veroordeelt de aanval

De Iraanse raketaanvallen op Israël hebben geleid tot een sterke veroordeling door de internationale gemeenschap en het Westen.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.