Netflix ziet stijging in annuleringen door controverse over politieke donaties CEO


Key takeaways

  • Reed Hastings heeft een donatie van 7 miljoen dollar gedaan aan de presidentiële campagne van Kamala Harris.
  • Netflix kreeg te maken met een piek in annuleringen, die opliep tot 2,8 procent, na de donatie van Hastings en zijn publieke steun aan Harris.
  • Het incident benadrukt de groeiende politieke polarisatie in de VS en het toegenomen toezicht op bedrijven zoals Netflix als gevolg van DEI-initiatieven.

In juli 2024 doneerde Reed Hastings, medeoprichter van Netflix, 7 miljoen dollar aan de presidentscampagne van Kamala Harris. Deze politieke betrokkenheid heeft tot controverse geleid en mogelijk invloed gehad op de activiteiten van Netflix.

De nasleep

Na de donatie van Hastings kreeg Netflix te maken met een stijging van het aantal annuleringen, tot een percentage van 2,8 procent. Hoewel het stopzetten van het Netflix Essentials-plan voor resterende abonnees bijdroeg aan deze stijging, zoals opgemerkt door Antenna, schrijft Bloomberg een deel van de opzeggingen toe aan Hastings’ steun voor Harris. Hij kondigde zijn steun publiekelijk aan op X (voorheen Twitter) op 22 juli.

Publieke reactie

Ondanks het feit dat Hastings al lange tijd een Democratische donor is, hebben zijn acties een boycotcampagne onder Trump-aanhangers aangewakkerd. De hashtag “CancelNetflix” trended op X om hun ongenoegen te uiten.

Dit incident benadrukt de groeiende politieke polarisatie in de Verenigde Staten en de invloed daarvan op bedrijven. Bovendien krijgen grote Amerikaanse bedrijven zoals Netflix steeds meer te maken met kritiek van conservatieve Republikeinen vanwege hun implementatie van DEI-initiatieven (Diversity, Equity and Inclusion).

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.