Microsoft blaast nieuw leven in IVAS Augmented Reality Headset Programma met Anduril Industries


Key takeaways

  • Het Amerikaanse leger heeft zijn programma voor een nieuwe generatie augmented reality-headset voor soldaten, de IVAS, nieuw leven ingeblazen.
  • Microsoft werkt samen met Anduril Industries aan dit tienjarige contract ter waarde van $21,8 miljard om de IVAS-headset te ontwikkelen.
  • Soldaten die zijn uitgerust met IVAS kunnen communiceren en informatie delen via satellietnetwerken, kaarten raadplegen en doelen aanvallen met wapens die worden geleid door het richtsysteem van de headset.

Na een onderbreking van drie jaar is het programma van het Amerikaanse leger voor een nieuwe generatie augmented reality-headset voor soldaten nieuw leven ingeblazen. Microsoft, de oorspronkelijke ontwikkelaar van het programma, werkt nu samen met Anduril Industries, een rijzende ster in de defensietechnologiesector onder leiding van Palmer Luckey, medeoprichter van Oculus VR.

Dit tienjarige contract, met een waarde van 21,8 miljard dollar, is gericht op het maken van de IVAS (Integrated Visual Augmentation System) headset voor de Amerikaanse special forces. Het IVAS-systeem wordt aangesloten op Jedi, de cloudinfrastructuur van Microsoft die is ontworpen voor het Amerikaanse leger, en bevat kunstmatige intelligentie van militaire kwaliteit voor situatieanalyse en besluitvorming.

Kernfuncties van IVAS

Soldaten uitgerust met IVAS zullen in staat zijn om te communiceren en informatie te delen via satellietnetwerken met andere eenheden (op de grond, op zee of in de lucht), toegang te krijgen tot kaarten waarop de posities van bevriende en vijandelijke troepen worden weergegeven en zelfs doelen aan te vallen met wapens die worden geleid door het richtsysteem van de headset, vergelijkbaar met richtsystemen voor gevechtsvliegtuigen. Deze heropleving volgt op een eerdere poging van Microsoft in 2021, die uiteindelijk werd opgeschort nadat testen verschillende tekortkomingen aan het licht brachten: onvoldoende duurzaamheid, gevoeligheid voor regen, beperkte levensduur van de batterij en een extra gewichtsbelasting voor soldaten vanwege de benodigde externe stroomconvertoren. Gebruikers meldden ook misselijkheid en evenwichtsproblemen tijdens het gebruik van de headset.

Over Anduril Industries

Anduril Industries heeft een unieke benadering van de defensie-industrie, vergelijkbaar met de disruptie van Tesla in de automobielsector. In een paar jaar tijd heeft het bedrijf succes geboekt bij het leger door efficiënte en kosteneffectieve oplossingen te bieden die traditionele productiemodellen uitdagen. Anduril heeft al een divers portfolio aan producten en is een belangrijke leverancier geworden voor het Amerikaanse leger.

Hun ambitieuze doel is om “de defensiecapaciteit van de Verenigde Staten en haar bondgenoten te transformeren” door middel van intelligent, betaalbaar en aanpasbaar wapentuig. Tot de opmerkelijke projecten van Anduril behoort Ghost-X, een autonome verkenningsdrone die is ontwikkeld in samenwerking met het US Army Aviation Command en DARPA en waarvan de eerste eenheden tegen het einde van het jaar worden verwacht. Ze hebben ook Barracuda gemaakt, een serie AI-raketten die zijn ontworpen voor autonoom gebruik. Door gebruik te maken van een gestroomlijnd productieproces dat het aantal onderdelen halveert en de productiesnelheid verdubbelt, beweert Anduril dat deze raketten 30 procent goedkoper zijn dan hun concurrenten.

Anndurils Andere Initiatieven

Anduril Industries is niet verlegen om zijn pro-Trump politieke voorkeuren. In 2018 trok het bedrijf de aandacht met een voorstel om een virtuele muur te bouwen voor het bewaken van de grens tussen de VS en Mexico. Dit systeem voorzag in een geavanceerd bewakingsnetwerk met beeldherkenningscamera’s die bewegingen binnen een straal van drie kilometer konden detecteren en identificeren.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.