PayPal breidt aanbod cryptocurrency uit naar Amerikaanse handelaren


Key takeaways

  • PayPal breidt zijn cryptocurrency-aanbod uit naar Amerikaanse winkeliers.
  • Handelaren zullen in staat zijn om rechtstreeks vanaf hun bedrijfsrekeningen digitale activa te kopen, te houden en te verkopen.
  • PayPal’s aandelen zijn dit jaar aanzienlijk gegroeid, tot nu toe met bijna 26 procent.

Uitbreiding aanbod cryptocurrency

PayPal breidt zijn aanbod van cryptocurrency’s uit naar Amerikaanse handelaren, zodat ze digitale activa kunnen kopen, houden en verkopen, rechtstreeks vanaf hun zakelijke rekeningen. Deze stap komt midden in de groeiende marktacceptatie van cryptocurrency, aangewakkerd door recente goedkeuringen voor bitcoin exchange-traded funds door de U.S. Securities and Exchange Commission.

Geoptimaliseerde zakelijke mogelijkheden

Jose Fernandez da Ponte, PayPal’s Senior Vice President of Blockchain, Cryptocurrency, and Digital Currencies, benadrukte de toenemende vraag van ondernemers die dezelfde cryptocurrency-mogelijkheden willen als consumenten. PayPal betrad de cryptocurrency-markt voor het eerst in 2020 en stelde gebruikers in staat om bitcoin en andere virtuele valuta te kopen, verkopen en bewaren via zijn online portemonnees.

Stablecoin Integratie

In augustus 2023 lanceerde PayPal een dollar-ondersteunde stablecoin en werd daarmee het eerste grote financiële technologiebedrijf dat stablecoins in zijn betalings- en transfersysteem integreerde. Stablecoins zijn ontworpen om prijsvolatiliteit te minimaliseren door hun waarde te koppelen aan een stabiel activum zoals de Amerikaanse dollar.

Handelsdiensten

Naast het kopen, houden en verkopen van cryptocurrency, stelt PayPal Amerikaanse handelaren ook in staat om digitale activa on-chain over te dragen naar in aanmerking komende wallets van derden. Deze diensten zullen echter niet onmiddellijk beschikbaar zijn voor zakelijke rekeningen in de staat New York.

PayPal’s aandelen zijn dit jaar aanzienlijk gegroeid, tot nu toe met bijna 26 procent.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.