Levi Strauss herziet omzetdoelstellingen te midden van stijgende kosten levensonderhoud


Key takeaways

  • Levi Strauss moet mogelijk omzetdoelstellingen bijstellen vanwege stijgende kosten voor levensonderhoud.
  • De netto-inkomsten van het bedrijf bleven consistent tussen 2023 en het voorgaande jaar op 6,2 miljard dollar.
  • CEO Michelle Gass wil meer vrouwelijke klanten aantrekken met een uitgebreider aanbod, waaronder jurken en rokken.

Levi Strauss wordt geconfronteerd met omzetdoelstellingaanpassingen

Levi Strauss moet mogelijk zijn omzetdoelstellingen bijstellen vanwege veranderende economische omstandigheden. Het bedrijf mikte aanvankelijk op een omzet van 9 miljard dollar tot 10 miljard dollar in 2027, maar de stijgende kosten van levensonderhoud hebben gevolgen voor de westerse consument. Ondanks plannen voor winkeluitbreiding, waaronder de toevoeging van 100 nieuwe locaties wereldwijd in 2024, herziet Levi Strauss zijn tijdlijn.

Een woordvoerder van het bedrijf verklaarde dat ze verdere analyses zullen uitvoeren voordat ze investeerders een herziene omzetprognose zullen geven. De netto-inkomsten van de denimproducent bleven vrijwel gelijk tussen het jaar dat eindigde op 26 november 2023 en het jaar daarvoor en bedroegen 6,2 miljard dollar. Terwijl consumenten met een hoger inkomen in de VS enige veerkracht tonen, blijven de meer kostenbewuste consumenten financiële druk ondervinden.

CEO Michelle Gass’ strategie voor groei

CEO Michelle Gass wil een groter deel van de vrouwelijke klanten aantrekken, die een derde van hun totale klantenkring uitmaken, door hun aanbod uit te breiden met jurken en rokken. Deze strategische stap weerspiegelt het inzicht van het bedrijf in de veranderende voorkeuren van de consument en haar toewijding om zich aan te passen aan trends in de markt.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.