Amerikaanse aandelen in cryptocurrency stijgen dankzij renteverlaging door de Fed


Key takeaways

  • Bitcoin steeg met 4,6 procent na het besluit van de Federal Reserve.
  • MicroStrategy en Coinbase Global zagen hun aandelen met bijna 10 procent en 6,4 procent stijgen.
  • Prominente mijnbouwers van digitale activa profiteerden ook van de renteverlaging, waarbij sommige aandelen met wel 5,3 procent stegen.

De beslissing van de Federal Reserve om de rente met een half procentpunt te verlagen, leidde donderdag tot een stijging van de Amerikaanse cryptocurrency aandelen. Deze beweging wakkerde de risicobereidheid van beleggers aan, waardoor de groei van de sector dit jaar verder versnelde.

Bitcoin, de toonaangevende cryptocurrency, steeg met 4,6 procent en bereikte 62.991 dollar Experts verwachten dat deze renteverlaging mogelijk kapitaal kan verleggen van safe-haven activa naar hoger renderende beleggingen zoals bitcoin, waardoor beleggers weer interesse krijgen in de sector.

Positief marktsentiment voor cryptobedrijven

Het positieve marktsentiment breidde zich uit naar prominente cryptobedrijven. MicroStrategy, een belangrijke voorstander van Bitcoin, zag zijn aandelen met bijna 10 procent stijgen. Coinbase Global, een toonaangevende exchange voor cryptocurrency’s, steeg met 6,4 procent in waarde. Mijnbouwers van digitale activa Riot Platforms, Marathon Digital en CleanSpark profiteerden ook van de renteverlaging: hun aandelen stegen respectievelijk met 1,6 procent, 4 procent en 5,3 procent.

Betekenis van de renteverlaging voor de cryptocurrency-industrie

Analisten benadrukken dat het belang van de renteverlaging niet alleen ligt in de onmiddellijke impact, maar ook in het signaal dat wordt afgegeven over een mogelijke verschuiving naar een minder streng monetair beleid. Deze ontwikkeling zal naar verwachting een gunstiger klimaat creëren voor risicovolle investeringen zoals cryptocurrencies.

Onzekerheden rond Amerikaanse presidentsverkiezingen

Eerder dit jaar kreeg de sector een boost door de belangrijke wettelijke goedkeuringen voor bitcoin en ether exchange-traded funds. Het beleggerssentiment werd echter onlangs wisselvallig door de onzekerheden rond de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De Republikeinse kandidaat Donald Trump heeft zich gepositioneerd als een groot voorstander van Bitcoin en heeft gezworen SEC-voorzitter Gary Gensler te vervangen op zijn eerste dag als hij wordt gekozen. Zijn recente acties, waaronder het gebruik van Bitcoin om hamburgers te kopen voor aanhangers, hebben de speculatie over zijn cryptovriendelijke houding verder aangewakkerd. Toch blijven industrieleiders erbij dat, ongeacht de verkiezingsuitslag, de Amerikaanse overheid waarschijnlijk een meer gastvrije houding zal aannemen ten opzichte van cryptocurrencies.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.