India behoudt wereldwijde voorsprong in adoptie cryptocurrency ondanks obstakels regelgeving


Key takeaways

  • India heeft zijn positie als wereldleider in de adoptie van cryptocurrency voor het tweede achtereenvolgende jaar behouden.
  • Het optreden van de Indiase overheid tegen cryptocurrencies leidde tot een wijdverspreide adoptie van alternatieve middelen, zoals het gebruik van gedecentraliseerde financiële activa.
  • Centraal- en Zuid-Aziatische naties, waaronder Indonesië, Vietnam en de Filippijnen, scoren hoog in de Chainalysis adoptie-index, gedreven door een verhoogde interesse in cryptocurrencies.

India is voor het tweede achtereenvolgende jaar wereldleider op het gebied van de adoptie van cryptocurrencies, ondanks hindernissen in de regelgeving en hoge handelsbelastingen. Een rapport van blockchain analytics bedrijf Chainalysis onthulde deze dominantie in gecentraliseerde uitwisseling en gedecentraliseerde financiële activa gebruik tussen juni 2023 en juli 2024.

Het optreden van de Indiase overheid tegen cryptocurrencies begon in 2018, toen de Financial Intelligence Unit waarschuwingen gaf aan buitenlandse cryptobeurzen wegens het niet naleven van de lokale regelgeving. Ondanks deze beperkingen suggereert de wijdverspreide adoptie van verschillende cryptoactiva dat nieuwe gebruikers alternatieve manieren van engagement hebben verkend. Met name de recente versoepeling van sommige beperkingen, zoals de registratie van Binance bij de FIU, zal het gebruik naar verwachting verder aanwakkeren.

Regionale trends

In de top 20 van onderzochte landen scoren verschillende Centraal- en Zuid-Aziatische landen, waaronder Indonesië, Vietnam en de Filippijnen, hoog in de Chainalysis adoptie-index. Deze clustering van adopters weerspiegelt de toegenomen interesse van de regio in cryptocurrencies.

Het rapport merkt op dat landen met een lagere koopkracht per hoofd van de bevolking een aanzienlijk gedecentraliseerd transactievolume registreren, wat aangeeft dat individuen in deze landen actief betrokken zijn bij cryptohandel ondanks financiële beperkingen. Indonesië, dat het gebruik van cryptocurrencies als wettig betaalmiddel heeft verboden maar investeringen wel toestaat, kende een robuuste handelsactiviteit, met een instroom van $157,1 miljard aan digitale activa in de 12 maanden voorafgaand aan juli.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.