Export Zuid-Korea blijft groeien maar tempo vertraagt in augustus


Key takeaways

  • De export groeide voor de 11e maand op rij, maar in een lager tempo.
  • De export van halfgeleiders vertoonde de laagste groei in vijf maanden, terwijl de autoverkoop daalde.
  • De export naar de Europese Unie bereikte een recordhoogte van 6,4 miljard dollar.

De export van Zuid-Korea is in augustus verder gestegen, voor de 11e maand op rij. Het groeitempo zwakte echter af ten opzichte van de voorgaande maand door een afnemende vraag naar computerchips en een trage autoverkoop. De overzeese verkopen stegen met 11,4 procent jaar op jaar tot 57,90 miljard dollar, de traagste groei in zes maanden.

Marktanalyse

De export van halfgeleiders kende de laagste groei in vijf maanden, terwijl de autoverkoop zijn derde opeenvolgende maanddaling kende als gevolg van tijdelijke factoren.

Terwijl de export naar China vertraagde, won die naar de Verenigde Staten aan kracht. Met name de export naar de Europese Unie steeg aanzienlijk en bereikte een recordhoogte van 6,4 miljard dollar.

Handelsbalans

De importgroei bleef bescheiden in augustus en steeg met 6 procent tot 54,07 miljard dollar, iets lager dan de verwachte 6,3 procent. Dit resulteerde in een handelsoverschot van 3,83 miljard dollar, ruimer dan het overschot van de vorige maand.

Ondanks de groeivertraging wordt verwacht dat de export dit jaar recordniveaus zal bereiken, waarbij de minister van Handel Ahn Duk-geun optimistisch was over de aanhoudende vraag op de belangrijkste exportmarkten.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.