Rechtbank in Dubai erkent crypto als geldige salarisbetaling

De rechtbank van eerste aanleg in Dubai heeft zijn standpunt ten aanzien van crypto herzien en erkent nu salarisbetalingen in crypto als geldig onder arbeidsovereenkomsten. De erkenning komt na een eerdere afwijzing van een soortgelijke claim in 2023, toen de zaak werd verworpen vanwege gebrek aan een duidelijke waardering van de betrokken cryptocurrency.

In de zaak spande een werknemer een rechtszaak aan tegen zijn werkgever, waarin hij beweerde dat zijn loon, vergoeding voor onrechtmatige beëindiging en andere voordelen niet had betaald. Volgens de arbeidsovereenkomst had de werknemer recht op een maandelijks salaris in fiatvaluta en 5.250 EcoWatt tokens. Het geschil ontstond toen de werkgever niet in staat was om het tokengedeelte van het salaris binnen zes maanden te betalen.

In 2023 erkende de rechtbank dat EcoWatts tokens in het contract waren opgenomen, maar weigerde de betaling in crypto af te dwingen omdat de werknemer geen duidelijke methode had aangedragen om de waarde van de tokens in fiat te bepalen.

In 2024 deed de rechtbank echter een stap voorwaarts door in het voordeel van de werknemer te oordelen en de betaling van het cryptosalaris conform de arbeidsovereenkomst te bevelen, zonder het om te zetten in fiatvaluta.

Belangrijkste punten

• Rechtbank in Dubai erkent crypto als geldige salarisbetaling
• Uitspraak rechtbank schept positief precedent voor digitale valuta
• Werknemer wint zaak tegen werkgever over onbetaald loon en uitkeringen

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.