Rusland meldt “een van de grootste Oekraïense drone-aanvallen op Moskou ooit”

Deze ochtend vond een van de grootste drone-aanvallen op Moskou plaats sinds het begin van de oorlog. Russische luchtafweersystemen hebben met succes 45 drones neergeschoten, waaronder 11 boven de hoofdstad en 23 boven de grensregio Bryansk. Zo meldt het Russische ministerie van Defensie. De burgemeester van Moskou noemt de aanval “een van de grootste pogingen ooit om Moskou met drones aan te vallen”.

De massale aanval begon in de nacht en trof ook de regio’s Belgorod, Kaluga en Koersk. Er zijn volgens voorlopige berichten geen slachtoffers of schade gemeld. Oekraïne heeft nog niet gereageerd op de aanval, maar bevestigt wel dat zijn troepen een S-300 luchtafweerraketsysteem in Rostov hebben getroffen. De luchthavens van Moskou hebben tijdelijk hun vluchten beperkt.

Spanningen lopen op

De drone-aanval op Moskou komt op een moment van verhoogde spanning. Op 6 augustus zijn duizenden Oekraïense troepen de grens overgestoken naar de Russische regio’s Koersk en Belgorod. De troepen hebben belangrijke bruggen in Koersk verwoest en logistieke routes verstoord.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft verklaard dat de aanvallen bedoeld zijn om een bufferzone te creëren en de Russische oorlogsinspanningen te ondermijnen. Rusland lijkt moeite te hebben om effectief te reageren op de Oekraïense vooruitgang.

Belangrijkste punten

• Massale drone-aanval op verschillende Russische regio’s, ook op de hoofdstad.
• De burgemeester van Moskou noemt de aanval “een van de grootste pogingen ooit om Moskou met drones aan te vallen”.
• Geen slachtoffers of schade gemeld.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.