Ex-miss België Julie Taton (MR) mag voorlopig niet op de lijst staan in Bergen

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez rekruteerde eerder Julie Taton, ex-miss België, om op de lijst te staan bij de parlementsverkiezingen. Nu wil Taton ook op de lokale lijst in Bergen staan. Maar dat mag voorlopig niet.

In het nieuws: Taton is nog niet gedomicilieerd in Bergen, weet SudInfo.

  • Om je verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen in een bepaalde gemeente, moet je ook wonen in die plaats. Taton wil dan ook verhuizen naar Bergen. “Ze is op zoek naar een huis voor haar familie”, haalde Bouchez aan. Een klein detail: Taton zou gaan wonen in een appartement van Bouchez zelf.
  • Om te kijken of ze daar effectief woonde, kwam de wijkagent langs. Die trof haar daar niet aan. Het verzoek van Taton om haar adres te wijzigen, werd dan ook afgewezen. Het gevolg is dat ze voorlopig niet op de MR-lijst van Mons kan staan.
    • De stad Mons verklaart dat Julie Taton beroep aangetekend heeft tegen de beslissing. Die kan dus nog ongedaan gemaakt worden.
  • Ondertussen fulmineert Bouchez volop op X. “De wijkagent voerde de enige controle uit toen Julie met vakantie was. (…) Andere kandidaten werden ook op een totaal overijverige manier gecontroleerd, bijvoorbeeld terwijl ze op hun werk waren. Daarenboven moeten ze het stellen met een wijkagent die kandidaat is op de lijst van de PS!”
  • Bouchez hekelt de houding van de pers, die volgens hem fake news verspreidt. Ook de PS krijgt een veeg uit de pan.