Mastercard kondigt wereldwijde personeelsreductie aan

Als onderdeel van haar inspanningen om zich meer te richten op haar kernactiviteiten, vermindert Mastercard haar wereldwijde personeelsbestand met 3 procent. Deze reorganisatie is bedoeld om middelen in te zetten op groeigebieden, zoals het uitbreiden naar nieuwe markten en het versterken van de cyber- en fraudebestrijdingstak van het bedrijf.

Volgens de meest recente gegevens over het personeelsbestand van het bedrijf zullen de bezuinigingen gevolgen hebben voor ongeveer 1.000 mensen. Eind vorig jaar had Mastercard in totaal 33.400 werknemers, volgens het jaarverslag.

Melding en herstructureringsplannen

De meeste mensen die door de veranderingen worden getroffen, zullen in het derde kwartaal worden geïnformeerd, meldt Bloomberg. Als onderdeel van deze reorganisatie zal Mastercard een eenmalige herstructureringslast van $190 miljoen boeken in de drie maanden eindigend op 30 september.

Mastercard’s CFO Sachin Mehra had eerder al aangegeven dat het bedrijf deze last zou gaan dragen. Verwacht wordt dat deze stap het bedrijf op de lange termijn ten goede zal komen, omdat het zich concentreert op zijn kernactiviteiten en groeigebieden.

Een verschuiving naar kernactiviteiten

Als Mastercard doorgaat met het aanpassen van zijn activiteiten, zal het waarschijnlijk voordelen ondervinden van deze herstructurering. Door middelen in te zetten op groeigebieden kan het bedrijf zijn bereik vergroten en zijn cyber- en fraudebestrijdingseenheden versterken.

Uiteindelijk is het doel van Mastercard om er sterker uit te komen en meer gefocust te zijn op haar kernactiviteiten, wat de weg vrijmaakt voor toekomstig succes.

Key Takeaways

• Mastercard zal zijn wereldwijde personeelsbestand met 3 procent afbouwen om de focus op de kernactiviteiten aan te scherpen.
• De veranderingen zullen gevolgen hebben voor 1.000 mensen.
• De meeste betrokken medewerkers zullen in het derde kwartaal worden geïnformeerd.
• Een eenmalige herstructureringslast van $190 miljoen wordt verwacht in het derde kwartaal.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.