Pinterest voorspelt tegenvallende omzet door toenemende concurrentie; aandelen kelderen

Pinterest concurreert met populaire platforms zoals TikTok en Facebook en Instagram, die eigendom zijn van Meta Platforms en de voorkeur genieten van adverteerders vanwege hun grotere gebruikersbasis en hogere betrokkenheid voor gerichte advertenties. Angelo Zino, senior aandelenanalist bij CFRA Research, merkte op dat de digitale advertentie-uitgaven gezond blijven, maar dat de trends sneller dan verwacht zijn vertraagd als gevolg van scherpere vergelijkingen.

Pinterest heeft advertentiepartnerschappen gelanceerd met e-commercegigant Amazon.com en Alphabet’s Google, terwijl het ook een geautomatiseerde tool heeft onthuld voor het opzetten van advertentiecampagnes en Pinterest Performance+, een AI-ondersteunde tool voor marketeers. Deze initiatieven zijn bedoeld om de inkomsten te laten groeien en de concurrentie voor te blijven.

Q3 omzetrichtlijnen

Het bedrijf verwacht een omzet in het derde kwartaal van 885 miljoen tot 900 miljoen dollar, vergeleken met de verwachtingen van analisten van 906,6 miljoen dollar, volgens gegevens van LSEG. CFO Julia Donnelly verklaarde dat de omzetverwachting verdere vooruitgang weerspiegelt met betrekking tot de strategische initiatieven van het bedrijf, waaronder voortdurende kracht in de lagere trechter en een opkomende bijdrage van vraagsamenwerkingen met derden.

De inkomsten voor het tweede kwartaal eindigend op 30 juni stegen met 21 procent tot 853,7 miljoen dollar, hoger dan de ramingen van 847,8 miljoen dollar. De wereldwijde maandelijkse actieve gebruikers van Pinterest stegen ook met 12 procent naar 522 miljoen in het tweede kwartaal, vergeleken met schattingen van 519,2 miljoen.

Exclusief posten boekte Pinterest een winst van 29 cent per aandeel, vergeleken met schattingen van 28 cent.

Key takeaways

  • Pinterest heeft voor het huidige kwartaal een omzet voorspeld die onder de verwachtingen van Wall Street ligt door de zware concurrentie in de digitale advertentiemarkt.
  • De aandelen hebben ongeveer 3 miljard dollar aan waarde verloren en daalden met ongeveer 12 procent.

Wil je toegang tot alle artikelen, abonneer je dan hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.