Adele nu rijkste Engelse zangeres ooit

Adele is de rijkste Engelse zangeres in de geschiedenis. Toch is ze slechts één van drie vrouwen die een plaatsje op de lijst van Groot-Brittannië’s 50 rijkste muzikanten konden behalen.

Het fortuin van de zangeres, die onlangs haar derde album ’25’ uitgaf, wordt op 107 miljoen euro geschat. Amper een jaar geleden was dat nog 44 miljoen. Ze staat nu op een dertigste plaats in de Sunday Times Music Millionaires Top 50. Geen enkele muzikant van 30 jaar of jonger doet beter. Adele Laurie Blue Adkins, zoals de zangeres heetmoet nog 28 worden.

Enya de rijkste, maar een Ierse

De kroon bij de vrouwen is voor de Ierse zangeres Enya (54), die 117 miljoen euro bezit. Verder op de lijst staat dan nog Kylie Minogue met een fortuin van om en bij de 70 miljoen euro.

Sir Paul McCartney

Toch wordt de lijst volledig gedomineerd door mannen. Sir Paul McCartney voert net zoals vorig jaar de ranglijst aan. Zijn fortuin wordt geschat op een klein miljard euro. Op een tweede plaats staat Lord Andrew Lloyd-Webber, die 900 miljoen euro bezit. Op drie volgen dan de zangers van U2, met een fortuin van 635miljoen euro, gevolgd door Elton John, Mick Jagger en de erven George Harrison. Keith Richards, Ringo Starr, de Ierse danser Michael Flatley en Sting vervolledigen de top 10.

De lijst houdt rekening met identificeerbare rijkdom, zoals vastgoed en aandelen in beursgenoteerde bedrijven. Bankrekeningen zijn daarbij niet inbegrepen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20