7 tips om uw medewerkers te waarderen

Wat bepaalt succes? 85% van je succes wordt bepaald door de wijze waarop jij je boodschap kunt overbrengen naar andere mensen en hun kunt inspireren.

Mensen staan veel meer open voor jouw boodschap als je een sterke band met hen hebt opgebouwd. Regelmatig een compliment geven of mensen waarderen is een belangrijke manier om een sterkere band te creëren met mensen.

Hierbij enkele tips hoe je mensen kunt waarderen:

1. Waarderen betekent in de eerste plaats respect tonen voor mensen. Dit start met een oprechte ‘goeiedag’ te wensen, een glimlach te schenken, even tijd te maken om actief te luisteren of gewoonweg iemand te bedanken. 2. Het allerbelangrijkste bij het geven van een compliment is dat het oprecht gemeend vanuit het hart komt. Zeg nooit iets dat je niet meent. 3. Zorg ervoor dat jij je waardering zo specifiek mogelijk maakt en dat je zelfs verwijst naar de impact die die persoon bij jou gegenereerd heeft. Bijvoorbeeld :  ‘Op eigen initiatief heb jij beslist om de vervangborden voor onze klant nog eens te checken op breuk. Er zaten maar liefst 5 gebroken exemplaren tussen. Dit bespaart ons weer extra werk achteraf,… Je oog voor detail is weer gebleken en je bewijst een echte aanwinst voor ons team te zijn’. Of ‘Excellence in service has a name: Christiaan W.! Ik denk niet dat er ergens iemand beter is in telefonische klantenondersteuning dan jij! Nooit, maar dan ook echt nooit, hoor ik in jouw stem iets anders dan overvloedige vriendelijkheid. Dezer dagen is dat een waar huzarenstuk. Chapeau!’ 4. Wanneer je iemand waardeert, doe het dan meteen na de feiten en maak het persoonlijk. Een groep mensen waarderen heeft zo goed als geen impact. 5. Er zijn verschillende vormen om iemand te waarderen :

  • Verbaal : Mondeling iets zeggen of een leuke voicemail inspreken
  • Schriftelijk : Een leuk kaartje of email schrijven
  • Tastbaar : Een klein geschenkje voorzien zoals een bosje bloemen, een pakje chocolaatjes of een ander leuk cadootje.
  • Door te luisteren of tijd te maken voor iemand.
  • Door iets terug te doen voor iemand.

6. Waardeer iemand regelmatig, liefst één keer per week. Hoe meer je iemand waardeert, hoe sterker de band en hoe meer die persoon ook zal open staan voor constructieve feedback. Zet eventueel een terugkomende taak in je agenda zodat je er aan herinnert wordt dat je dit niet mag vergeten. 7. Als iemand jou waardeert, sta hier dan ook voor open en wees hiervoor dankbaar. De grootste fout die je kan maken is om het compliment weg te wuiven, want daarmee geef je net het tegenovergestelde signaal.


De auteur Nathalie Arteel is director sales en marketing bij de Arteel Group

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20