SuitSupply: geniale en/of walgelijke reclamecampagne?

Fokke de Jong, de CEO en oprichter van SuitSupply, won in 2008 in Nederland de Marketing Excellence Award. In 2014 werd hij door de lezers van het blad Quote uitgeroepen tot ondernemer van het jaar.

De advertenties van de pakkenmaker zijn bekend. ‘Ze hebben een stijl die veel mannen aanspreekt. Zij raken erdoor geïnteresseerd en zoeken de winkels van Suitsupply speciaal op,’ zegt de Jong. Ook nu is SuitSupply weer een nieuwe campagne gestart die voor de nodige ophef zorgt via ondermeer sociale media. In de campagne, genaamd Toy Boy, worden mannelijke modellen afgebeeld ter grootte van een pop. Ze worden afgebeeld bij enkele schaars geklede vrouwen. En dat schiet bij een heel aantal gebruikers in het verkeerde keelgat. “Het zou seksistisch zijn.” Op de betreffende poster (zie hieronder) zien we een vrouw met ontblote borsten en twee mannen die daar in pak vanaf glijden.

Het is niet voor het eerst dat het pakkenmerk op een dergelijke manier de aandacht weet te trekken. Het merk schuwt ‘naakt’ of ‘een beetje provocatie’ niet en weet op deze manier wel weer veel aandacht te trekken rondom deze nieuwe campagne.

Campagne

Op andere foto’s in de campagne worden eveneens halfnaakte vrouwen groot afgebeeld met mannen in klein en in pak ernaast afgebeeld.

Social Media

Via sociale media reageren veel mensen op de campagne. En zorgen er zo ook onbewust voor dat de campagne viraal gaat. Er is zelfs een event op Facebook aangemaakt waarbij men oproept de posters in Amsterdam te censureren. de Jong meldt ondertussen met de dood te zijn bedreigd. Hieronder meer beelden van de betreffende campagne.

Reacties

Hieronder een aantal reacties van gebruikers die van mening zijn dat dit echt niet kan.

Succes

Met alle ophef op de verschillende sociale media, alle media-aandacht die de campagne hiermee trekt en alle buzz die er dus rondom het merk wordt gecreëerd, kunnen we niet anders stellen dat het toch een succesvolle campagne is van Suit Supply. Bron: Dutchcowboys

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20